HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.24. 12:00 Óramutató

Bentley Motors Speed

Válság ide, válság oda, az nem fordulhat elő, hogy a Breitling a sajátján kívül ne bővítse a Breitling for Bentley kollekcióját. A Bentley Motors Speed pedig sok szempontból tesz eleget mind a Breitling, mind a Bentley név megkövetelte elvárásoknak, egyszerre kifinomult és funkcionális.

A Bentley Motors Speedet látszatra egy vonással tervezték, a csak ehhez a kollekcióhoz kapható Speed fémszí,j illetve a krokodilbőr- vagy kaucsukszíj szinte átmenet nélkül, feltűnésmentesen illeszkedik a tokba. A meglehetősen férfias, 48,7 átmérőjű tokra tekintve valószínűleg elsőként a tekintélyes lünetta ragadja meg a tekintetet, amely egyben az első pont is, ahol a két márka találkozik. A lünettán található mintázat a Bentley-k nyomógombjainak felületét utánozza. A toknak eme elegáns vonása egyben szép kontrasztot alkot a számlap letisztult vonalaival. Természetesen maga a számlap is hordoz magán Bentley jegyeket, elég csak a segédszámlapokat körülölelő gyűrűket említenünk, amelyek a brit kocsik műszerfalának hangulatát hivatottak a számlapra varázsolni. A méretes kronográf nyomógombok és a koronavédő újra csak az óra funkcionális jellegét hangsúlyozzák.

A zafírüveg alatt, a számlap külső peremén találjuk azt a tachométer skálát, amellyel az eltelt idő, a megtett út, vagy az elért sebesség előre meghatározott értékétől függetlenül határozhatjuk meg az átlagsebességünket. Többek között erre is használhatjuk a kronométer tanúsítvánnyal rendelkező Breitling B25 kronográf kalibert. Különlegessége, hogy az elterjedt kronográf szerkezetekhez képest ez 30 másodperces, 15 perces és hat órás mutatókkal rendelkezik, így nyolcad másodperces pontossággal lehet vele mérni.

A Bentley Motors Speed tokját kétféle anyagból, rozsdamentes acélból vagy 18 karátos vörösaranyból készítik, fekete, ezüst és bronzszínű számlapokkal; a vörösarany változat azonban csak 500 darabra korlátozott példányszámban kerül a szaküzletekbe. Az acél tokos változat az előbbieken fölül kék számlappal is kapható.

Szólj hozzá!

Címkék: bentley limitált breitling kronográf bázel09 breitling for bentley


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr471083687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása