HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.20. 11:09 Óramutató

Ulysse Nardin Genghis Khan Haute Joaillerie

Az Ulysse Nardin legújabb órájában – a különleges Genghis Khan Haute Joaillerie-ban – egyesül a tradicionális órakészítés technológiája és a Haute Joaillerie egyedülálló művészete. A figyelemfelkeltő modellt összesen 148 darab különleges csiszolású gyémánt teszi elragadóvá: a 18 karátos vörös- vagy fehéraranyból készülő 42 mm átmérőjű tok lünettáját 60 fehér vagy fekete gyémánt díszíti. A szíjrögzítő füleken 28 szintén fehér vagy fekete gyémánt található, melyek révén még hangsúlyosabbá válik a fekete onyxből készült számlap, valamint a négy harcos figurája.

A lünetta belső oldalát 48 darab fehér és 12 darab fekete vagy 48 darab fekete és 12 darab fehér gyémánt díszíti, melyek felosztása egyben az órákat is jelzi.

A szemünk elé táruló egyperces tourbillont a fekete onyx számlapba építették. A tourbillon hídjának formája hasonló azokhoz a tourbillonokhoz, melyekt még James Pellaton készített Ulysse Nardin számára a 20. század elején. A tokban egy UN-78 kaliber ketyeg. A kézi felhúzású szerkezet minden alkatrészét kézzel díszítették.

A híres westminsteri dallam négy különböző hangot - mi, dó, ré, szó – tartalmaz, amely ennél az óránál sem lehet máskép. Amikor a percismétlőt működésbe hozzuk, az órákat a szó jelzi, a perceket pedig a mi. A negyedeket pedig a hangok különböző sora különbözteti meg: első negyed, mi-dó-ré-szó, a második negyed, mi-dó-ré-szó/szó-ré-mi-dó, a harmadik negyed, mi-dó-ré-szó/szó-ré-mi-dó/mi-dó-ré-szó.

A fekete onyx számlapon elhelyezkedő figurákat természetsen kézzel készítették 18 karátos vörös- vagy fehéraranyból. A figurák animáltak is, mozgásuk szinkronban van a hangokkal. A jobb oldalon látható lovas figura a percekkel mozog, míg a negyedeknél minden figura mozgásba lendül. A 30 darabra limitált óra vízállósága 30 méter, csuklóra zsanérzárral ellátott alligátorbőrszíj csatolhatjuk.

2 komment

Címkék: ulysse nardin percismétlő


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr471075709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.04.21. 07:02:24

...és adnak mellé hányózacskót is?
Bocs, nem kellemetlenkedni akarok, mégiscsak egy nemes-raritásról van szó, de ez valami rettentő gejl darab lett.

kopaszok 2009.04.21. 12:21:55

Én nem izgatom magam :) Kétlem, hogy valaha lesz annyi apróm, amit ezért ki kellene csengetni.
süti beállítások módosítása