HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.15. 11:20 Óramutató

Új Meridiist modellek

A prémium sportórák és kronográfok gyártójaként ismert TAG Heuer tavaly mutatta be a szintén prémium szegmensbe szánt mobiltelefonját, a Meridiistet. A telefon egyik legszembetűnőbb jellemzője a kettős kijelző – egy a telefon tetején, egy pedig a megszokott helyen - tette igazán kedveltté. Az eddigi eredményeken felbuzdulva újabb modelleket és egy headsetet is bemutattak.









 

A headset külsejét természetesen a mobil forma és annak színvilágához igazították, így ez is rozsdamentes acélból készült, illetve egyes részeket kaucsukkal vonták be. Magát a headsetet egy hasáb formájú egységből vehetjük ki, amely nem csupán a headset elegáns tárolására szolgál, hanem más funkciókkal is rendelkezik: ellátták 4 GB háttértárral, és a négy órás beszélgetési és négy napos készenléti idővel rendelkező headset energiaellátását újabb 4 órával, illetve tizenegy nappal képes megnövelni. Az eszközöket egyszerűen, a számítógép USB csatlakozóján keresztül lehet feltölteni.

A Meridiist két új modellje közül az egyik kifejezetten a hölgyeket kívánja megszólítani. A tavalyi Meridiist gyémántokkal és két ékkővel díszített változatáról van szó. A telefon két oldalsó peremét, illetve az elsődleges kijelző felső és alsó részét rakták ki összesen 1232, azaz 7,4 karátnyi gyémánttal. Létezik egy szerényebb kivitelű modell is: a peremekről elhagyták a gyémántokat, azokat csak a kijelző körül találjuk. Így is 208 darabról, avagy 1,3 karátról beszélünk. A hívások fogadására szolgáló gombot zöld smaragd díszíti, a beszélgetéseket befejezni pedig a vörös rubinnal ékesített gomb megnyomásával lehet.

A második modellt az óraiparban megfigyelhető trendnek megfelelően teljesen feketébe „öltöztették”. Természetesen nem egyszerűen arról van szó, hogy a rozsdamentes acélt feketére festették – mégiscsak egy órakészítő műhelyéből származik a telefon – hanem a manapság már megszokottnak számító vákuum plazma eljárással (PVD) öltötték rá a Meridiistre fekete öltönyét. A szín így nem csak tartósabb, hanem maga az egész felület is lényegesen jobban ellenáll a felületi sérüléseknek, hiszen az eljárás során titánkarbid réteget visznek fel a rozsdamentes acéltokra. A telefon hátsó felületét különböző anyagú és színű bőrrel borították be.

1 komment

Címkék: mobiltelefon tag heuer bázel09


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr671066206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása