HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.04.02. 11:00 Óramutató

Hagyomány és innováció a Glashütte Original értelmezésében

A kerámiára leginkább jellemző két tulajdonság a karcolásokkal szembeni rendkívüli érzéketlensége és a keménység. Kedvező tulajdonságai miatt a kerámia igen kedvelt az órakészítők körében, ha a tok anyagáról van szó. Nincs ez másként a Glashütte Originál órakészítőinél sem, akik a Senator Perpetual Calendar modellnek adtak így új külsőt. A mattfekete kerámia tok modern megjelenést kölcsönöz ennek a klasszikus órának, figyelemre méltó módon egyesítve hagyományt és innovációt.
 





 

A Perpetual Senator számlapján könnyedén olvashatjuk le az időt és az öröknaptár megjelenítette egyéb információkat is. A Glashütte Original óráira tipikusan jellemző nagy dátumablakban illetve a többi ablakokban a számok és a betűk fehér színekben tündökölnek, melyek a fekete háttérrel erős kontraszthatást alkotnak. Az óra az éppen aktuális holdfázist is mutatja, melyet egy ezüstszínű, csillagokkal díszített korongon jelenik meg. Tizenkét óránál a szökőév indikátort találjuk, melynek piros mutatója a 4-esre ugorva mutatja a szökőévet. A számlap elrendezése egyszerű és jól struktúrált, minden funkciónak megfelelő mennyiségű helyet biztosítottak a tervezők.

A 42 mm-es kerámia tokban egy automatikus felhúzású kaliber, a 100-07 ketyeg, az óra járástartaléka több mint 55 óra (+/- 10%). Ellentétben más órákkal itt a másodpercmutató jóformán teljesen független. Ha a koronát kihúzzuk, hogy valamilyen beállítást hajtsunk végre, a billegő nem áll meg, a szerkezet tovább fut, jelentősen csökkentve a minden egyes beállításnál a szerkezetre ható terhelést. Szintén ez az elgondolás vezérelte a készítőket, amikor olyan felhúzómechanizmus mellett tették le a voksukat, amely a rotor mindkét irányban való elmozdulását hasznosítja. A Senator Perpetual Calendar fekete borjúbőr szíját olyam bevonattal kezelték, amely nagymértékben ellenállóvá teszi a felületet karcolásokkal szemben. Az órakölteményt a kerámia csat teszi ökéletessé.

2 komment

Címkék: kerámia öröknaptár glashütte original


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr651035660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesekukac 2009.04.03. 14:43:01

nagyon szép, csak nem ezzel a szíjjal, úgy néz ki, mintha műbőr lenne...
süti beállítások módosítása