HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.02.12. 09:45 Óramutató

Újabb Oris a motorsport kedvelőinek

Az Oris az utóbbi időben igencsak elkötelezte magát az autóversenyzés mellett, így immár évek óta szponzorálják a Williams Formula 1 csapatot. Ahogy a négy nagy F1 csapat közül a Williams az egyetlen önálló, nem gyári csapat, úgy az ORIS is egyike a független Svájci órakészítőknek, bár szerkezeteit a Swatch csoporthoz tartozó ETA-tól szerzi be.

A motorsport iránti rajongás legújabb bizonyítéka a limitált példányszámú Oris RUF CTR3 Chronograph. A RUF itt egy német, sportkocsikat előállító vállalkozásra utal, akik Porschékhoz ajánlanak tuning csomagokat, illetve a sportautókról alkotott saját elképzeléseiket valósítják meg, igaz, ehhez a Porschétől kölcsönzik a karosszériát. A CTR3 a legújabb, saját fejlesztésű csúcsmodelljük 690 lóerővel. A végsebesség 375 km/h.

Ezzel a számmal találkozunk az Oris kronográf lünettáján is, amely a sportos órák körében egyre inkább kedveltté váló kerámiából készült. Ez esetben a divathoz funkció is társul, hiszen így elmondható, hogy az óra is hasonló anyagokból készül, mint a sportkocsi. A tok, a nyomógombok, az Oris saját fejlesztésű Quick Lock rendszerű koronája és a zsanérzár is követi ezt a koncepciót azzal, hogy titánból készültek, azaz az óra méretéhez képest könnyű.

A számlap idézi meg leginkább a CTR3 szellemiségét, hiszen kialakítása teljes egészében a sportkocsi műszerfalának látványvilágát követi. A perc- és óraösszegzőket tizenkettő, illetve hat óránál találjuk, a másodperceket a központi másodpercmutató méri. Mozgatásukért az automatikus felhúzású 673 kaliber felel, amely azért természetesen nem egy teljes egészében saját fejlesztésű szerkezet, hanem a jól bevált ETA Valjoux 7750 házon belül módosított változata. Tehát nem egy különleges szerkezettel van dolgunk, ám a kronográf szerkezetek közül biztos a legjobb ár/érték arányút kapjuk. Egy jól szabályozott 7750 megfelelő karbantartás mellett könnyen lehet akár kronométer pontosságú is, a kronográf szerkezeti kialakítása miatt azonban csak kapcsolási hibával indítható. Ez számokban kifejezve néhány tizedmásodperces pontatlanságot jelent. A gyakorlatban természetesen ez elhanyagolható tényező, ám mi másról szólna az órakészítés, ha nem az idő pontos méréséről?

Az Oris RUF CTR3 Chronograph-ot 3000 példányra limitálták és sokak bánatára, nem adnak mellé egy valódi CTR3 sportkocsit. Aki azonban siet, és az első ötven példány egyikét megkaparintja, az a díszcsomagolással egyetemben az igaz sportkocsi méretarányos modelljét is megkapja az óra mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: ruf limitált oris kronográf ctr3


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr79938484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása