HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.01.18. 09:06 Óramutató

Végy egy Aston Martint, Jaeger-LeCoultre AMVOX 2 DBS-t kapsz ajándékba

 

 

A svájci luxus óragyártó Jaeger-Lecoultre és a brit Aston Martin ismét összeállt. Készítettek egy szép órát, mellyel akár James Bond kocsiját is ki lehet nyitni. 

A kimondottan az új Aston Martin DBS, a James Bond filmekből is jól ismert gépkocsi tulajdonosoknak készülő Jaeger-LeCoultre AMVOX 2 DBS Transponder a hagyományos órásmesterség és a XXI. századi mérnöki munka tökéletes ötvözete.

Egyszerűen szólva az órát viselő személy az Aston Martin DBS kocsiját az AMVOX 2 DBS Transponder zafírüvegét megnyomva tudja nyitni és zárni (nyolc és kilenc óra között megnyomva nyitja, három és négy között zárja a kocsiját).

 

 

Ahogy az előző AMVOX 2 esetében is, itt is egy nyomógombok nélküli kronográfról beszélünk. A gombok helyett egyszerűen a zafír üveggel lehet vezérelni a kronográf funkciókat. A mechanika és az elektronika rendkívüli zsenialitással kivitelezett egyesítése révén ugyanez az ördögi szerkezet felel a transzpoder működtetéséért is.

A gyártó elmondása alapján az első prototípusok már elkészültek.
Érdemes megjegyezni, hogy az óra időmérő funkcióit egy teljes egészében mechanikus szerkezettel oldották meg, míg a transzponder – értelemszerűen – elektronikus. A transzpondert és az azt kiszolgáló elektronikát illetve az elemet a lehető legtávolabb helyezték el az automata felhúzású mechanikus szerkezettél, hogy a lehető legkisebb mértékben befolyásolja azt.

A transzponder esetében tulajdonképpen egy 128 mm hosszú antennáról beszélhetünk, amely a belső lünetta alatt fut végig. Ellentétben a DBS-hez jár „kulcshoz” ez a transzponder alig nyom néhány grammot, így az AMVOX 2 a miniatürizálás diadalát is hirdeti.

 Érdekességek:

Itt olvasható az eredeti cikk
Itt kaphatóak a Jaeger-LeCoultre órák hazánkban
Jager-LeCoultre magyarországi honlapja


 

Szólj hozzá!

Címkék: bond aston martin james jaeger lecoultre dbs óramutató luxusórák


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr50884828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása