HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2009.01.07. 09:50 Óramutató

Modern retro a 20-as évek Amerikájából

A Vacheron Constantin az egyik, ha nem a legnagyobb név a svájci óragyártás történetében, tekintélyes és tiszteletre méltó. Akárcsak a huszadikba, a huszonegyedik századba is a Vacheron Constantin, a Patek Philippe és az Audemars Piguet hármasával az élen lépett be Svájc óraipara.

Ám a Vacheron Constantin már a tizenkilencedik századba is jelentős történelemmel a háta mögött léphetett. Azt gondolom, ha lenne egy nagy királyság, egy órabirodalom, biztos, hogy annak mindent tudó anyakirálynője a Patek Philippe, a birodalom királyi atyja a Vacheron Constantin, a koronaherceg pedig az Audemars Piguet lehetne. A létező legrégebbi manufaktúra a Vacheroné, s királyi, mert, hogy minden fiatalabb cég - s minden cég fiatalabb - úgy tekint fel rá, mint a legnemesebb, ma is uralkodó, nemes ősre.


 

Hirdetés


 

A Vacheron Constantin óragyártó manufaktúra egy igazán különleges, limitált példányszámban kiadott darabbal örvendeztette meg a híveit, hiszen idén piacra dobta a “Historiques American 1921” nevű modelljét, mely stílusában a múlt század 20-as éveinek világát idézi, modern technológia megoldásokkal fűszerezve. Klasszikus stílus, szolid elegancia, különleges, művészi varázs, talán ezek a szavak jellemzik legjobban a Vacheron Constantin történelmi sorozatának eme legújabb darabját.

A “Historiques American 1921” modellben megtestesült design egy hasonló újra feldolgozásnak tekinthető, mint a tavaly megjelent, a cég századik évfordulójára kiadott Chronomètre Royal 1907.

A 40 milliméter átmérőjű, 18 karátos vörös arany tokkal ellátott karóra már első ránézésre is különleges darab, hiszen a fekete színű, arab számokkal ellátott számlap elforgatva került elhelyezésre. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a 12-es szám az 1-es helyén van, felette közvetlenül pedig a szintén rendhagyó helyre megálmodott, kisméretű koronát helyezték el a tervezők. A világos számlap egyszerűséget, mégis eleganciát sugall, az avantgard stílust idéző tok pedig művészi külsőt kölcsönöz a genfi székhelyű manufaktúra modelljének.

A Vacheron Constantin által tervezett és gyártott 4400-as típusjelű 21 köves mechanikus szerkezet 28 milliméter átmérőjű. A 28800 féllengésszámú óramű járástartaléka a gyártó adatai szerint mintegy 65 óra. Az óra és a percmutató központi elhelyezkedésű, a másodpercmutató viszont egy külön kis számlapon, a jobb oldalon került elhelyezésre.
A tükröződésmentes bevonattal ellátott zafírüveggel védett tok 30 méterig vízálló, bár gyaníthatóan nem pont egy ilyen karórával a kezükön járnak búvárkodni a merülés megszállottjai…

Különleges órához különleges szíj jár. A kézzel varrott, szögletes mintával megtört krokodilbőr szíj kényelmes viseletet, ugyanakkor megfelelő eleganciát biztosít.

Szólj hozzá!

Címkék: vacheron constantin


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr10862988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása