HTML



Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.04.10. 09:39 swiss watch

TAG Heuer - Billegő hajszálrugó nélkül

A TAG Heuer az utóbbi években számos, akár óratörténeti szempontból is jelentős műszaki újítással állt elő, amelyek közül talán a V4 tanulmányórából kinőtt Monaco V4 a legfigyelemreméltóbb. Talán kevésbé érdekes, de jelentőségében valószínűleg hasonlóan fontos, vagy talán még azt is felülmúlhatja legújabb fejlesztésük, a hajszálrugó nélküli billegő.

Mint ismert, a hajszálrugó felfedezése Christiaan Huygens nevéhez köthető. Billegőt évszázadok óta hajszálrugó nélkül elképzelni nem nagyon lehet. Bármennyire is zseniális találmány volt, a környezeti hatások mind a billegőre, mind a hajszálrugóra negatív hatással voltak. A tourbillonnal a gravitáció káros hatásait ki lehetett küszöbölni, de a hőmérsékletingadozásra a rugó továbbra is érzékeny maradt. Az anyagtudomány fejlődésével megjelentek a szilikon billegők, illetve gátkerekek is, amelyek így már sokkal jobban tűrték a hőmérséklet változásokat. A következő logikus lépés a hajszálrugó környezettől való függetlenítése lenne.

A TAG Heuer más szemszögből közelítette meg a kérdést, és a hajszálrugó elhagyására keresett és talált megoldást. A mágnesességhez nyúltak, és ezzel helyettesítették a hajszálrugót. Közismert, hogy a mágneses mezők nem feltétlenül vannak pozitív hatással az óraszerkezetekre, azonban, hogy a Pendulumra keresztelt mágneses elven működő billegő káros hatásait hogyan sikerült semlegesíteniük, egyelőre titok övezi.

A Pendulum rendkívül magas frekvenciájával is feltűnést kelt: 6 Hertzen, óránként 43200 féllengést végezve üzemel.  

 

ITT KAPHATÓAK TAG Heuer órák BUDAPESTEN
Itt kaphatóak TAG Heuer órák Budapesten

TAG Heuer órák hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: pendulum limitált tag heuer bázel watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr871909133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása