HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.02.08. 19:44 swiss watch

Frédérique Constant ifjaknak

Sokan első komolyabb órájukat valamely ünnepi alkalomból kapják meg. Magyarországon ez hagyományosan a ballagás szokott lenni, de számtalan más alkalom is adódik, amelyen az ünnepelt gyermeket órával lephetjük meg. Látni kell azonban, hogy az óraipar kevés olyan termékkel állt elő, amely magas minőségben, ám mégis kedvező árfekvésben kínál választási lehetőséget ilyen alkalmakra. A genfi Frédérique Constant kollekciójában a Junior hivatott ezt a rést betölteni.

Nem kevesebb, mint tizennyolc változat közül lehet választani, ám alapvetően három modellről van szó: egy hárommutatós, dátumos automatáról, egy szintén hárommutatós, dátumot és a hét napját kijelző kvarcról, továbbá egy három segédszámlapos kvarc kronográfról. A választást világos, illetve sötét számlappal, továbbá a szíjak széles választékával, beleértve a fémet, illetve az alligátorbőrt is, teszik nehézzé. Mivel a Juniort eleve úgy képzelték el, hogy neves alkalmakra ajándékozzák, a gravírozás lehetőségét már eleve betervezték, ami által az ajándék még személyesebbé tehető.

A Junior az órák világába hivatott bevezetni az ifjú viselőjét, így érthető, hogy nem a minőség volt az, amin takarékoskodtak. Ez persze azért nem jelenti azt, hogy egy teljesen új órát alkottak volna. A szálcsiszolt tok például a márka más kollekcióiból már ismert darab, és ezt a polírozott lünettát is elsütötték már néhány modellen. Értelemszerűen ezek kidolgozottsága, felületük megmunkálása ugyanolyan minőségű, mint bármelyik másik Frédérique Constant óráé. Szintén ismerősek a lumineszcens betéttel ellátott mutatók. A már meglévő sok elemnek az új számlap nyújt azonban egy teljesen új megjelenést. Az ezüstözött világos, illetve a galvanizált sötét számlap megjelenésében a márka hitvallásához híven inkább a klasszikus vonalhoz sorolható, az arab számok azonban mégis egy kis fiatalos dinamizmust csempésznek bele. Ahogy az indexek, úgy természetesen ezek a számok is szereltek, amit azért egy fiataloknak szánt órától nem éppen szokás elvárni, ahogy azt sem, hogy ezeket Super-LumiNovával vonják be. Néhány kompromisszum megkötése azonban természetesen elengedhetetlen. Így például a sötét számlapos változatoknál a dátumgyűrű fehér maradt, továbbá a kronográf a tok 38 milliméteres átmérője miatt talán egy kicsit zsúfoltnak tűnik.

Az órák értékesítése továbbra is szaküzletekben történik, ugyanakkor haladni is kell a korral. Ennek jegyében a Frédérique Constant külön honlapot szentelt a modellnek, ahol a gravírozandó szöveget a hátlapon egyből szemügyre is vehetjük.

ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN
ITT KAPHATÓAK Frédérique Constant órák BUDAPESTEN

Frédérique Constant hivatalos honlapja

Szólj hozzá!

Címkék: óramutató kronográf frédérique constant watch de luxe


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr781740242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása