HTML

Óramutató.hu

Oris, Nomos, Fortis, Sinn, Tag Heuer, Frédérique Constant, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Ferrari, Hamilton, Vacheron Constantin, Guess, GC, Kenneth Cole, Breitling for Beintley, MEXX, Officine Panerai hírei...

Címkék

Címkefelhő

2010.01.19. 17:07 swiss watch

Hanhart Primus Pilot´s Chronograph

Az eredetileg 1938-ban piacra dobott, és napjainkban súlyos euró ezrekért gazdát cserélő "Kaliber 40" egynyomógombos kronográf egyike volt a második világháborúban a német pilóták által használt időmérőknek. A fekete-erdei gyártó a háború után a stopperek gyártására koncentrált, és csak nem is olyan régen kezdte el újra felfedezni múltját. Részben ennek jegyében alkották meg a Primus Pilot´s Chronograph órát is.

Persze, nem egy hű replikáról van szó - bár ilyen is szerepelt, illetve szerepel a kínálatban - hanem korunkhoz igazított újraértelmezésről. A két óránál lévő piros nyomógomb önkéntelenül is a mechanikus stopperórák világát idézi fel, így jóformán a cég több mint 100 éves múltját néhány ügyes megoldással egy órába sűrítették. Persze látni kell, hogy ellentétben a Kaliber 40-gel, ennek, a részben teljesen új formaelemeket felvonultató kronográfnak két nyomógombja van. Nagy gond azonban így sincs, hiszen a Kaliber 41 annak idején a kétnyomógombos változat volt. A katonai jelleget egészítik ki a sportos, dinamikus jegyek, illetve olyan kényelmi megoldások, mint a mozgékony szíjrögzítőfülek.

A 44 milliméter átmérőjű rozsdamentes acéltokba a HAN38 kalibert építették, amelyet a hátlap üvegbetétjén keresztül is megcsodálhatunk. Ahogy a számlapot fedő üveg, úgy természetesen ez is zafír. Ugyan egy német gyökerű cégről van szó, a néhány éve bajor pénzügyi befektetők kezébe került márka vezetősége úgy döntött, hogy a számlap "Swiss made" felirata kellő értéket képvisel ahhoz, hogy megérje létrehozni a svájci leányvállalatot, így a tavaly gyártott karórákon már a "Swiss made" felirat szerepel. A "German Engineering – Swiss Made" szlogenben persze azért erőteljesen utalnak a német eredetre.

Szólj hozzá!

Címkék: óramutató kronográf hanhart


A bejegyzés trackback címe:

https://oramutato.blog.hu/api/trackback/id/tr541685162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása